Danas je baš bilo radno u našem klubu. Naime u prijepodnevnim časovima organizovali smo 1. predškolske igre na kojima je učestvovalo oko 420 djece iz devet vrtića JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Djeca su se takmičila u četri discipline: trčanje na 60m, skok udalj, poligon svestranosti i štafetna trka. Mališani su dali sve od sebe da predstave svoj vrtić u najboljem svjetlu. Ispred grada se prisutnim obratila, a ujedno i otvorila 1. predškolske igre Jasna Brkić, zamjenica gradonačelnika. Ispred Centra za predškolsko vaspitanje obratila se Jelena Kurtinović, vršilac dužnosti direktora Centra. U ime domaćina atletskog kluba Banja Luka prisutnim se obratio Momir Trubarac predsjednik kluba. Svim prisutnim na ovom događaju se zahvaljujemo, a mališanima čestitamo na borbenosti.

U popodnevnim časovima naša takmičarka Aleksandra Roljić je nastupila na 6. internacionalnim dječijim igrama koje se održavaju u Konji - Turska. U veoma jakoj konkurenciji Aleksandra je osvojila odlično drugo mjesto i popela se za jedan stepenik više u odnosu na prošlu godinu. Sutra će nastupiti u štafeti 4x100m, a takođe sutra će nastupiti i naš drugi takmičer Stefan Stanković u skoku udalj. Čestitamo Aleksandri, a nadamo se da će i Stefan imati uspjeha u svojoj disciplini.

U večernjim satima naši najmlađi takmičari članovi naše škole atletike imali su priliku da se ogledaju u ”Kids programu”. Podjeljeni su bili u sedam grupa i takmičili se u šest disciplina. Priliku su dobili da se takmiče u ekipnoj konkurenciji gdje su se svojski potrudili da svojoj ekipi donesu što bolji plasman. Čestitke i njima na pokazanom znanju i trudu za svoje ekipe.